Frölistan

En av huvudaktiviteterna i Sällskapet Blomstervännerna är att samla, dela och sälja fröer till både blommor, träd och grönsaker. Varje år finns en uppdaterad frölista där medlemmar kan köpa ett antal fröpåsar.

Här har ni den senaste frölistan i era händerna och vi hoppas att ni ska hitta mycket intressant som väcker odlingslustan i er. Som alltid framför vi vårt varmaste tack till er frögivare som gör det möjligt för oss att fortsätta att erbjuda denna fantastiska möjlighet att köpa nya, härliga växter med ”odlargaranti”. Vi har flera gånger fått höra på mässor och vid andra tillfällen att det är så roligt att handla fröer från Blomstervännerna eftersom det alltid är så bra grobarhet hos dessa. Detta gör oss både glada och stolta att höra och det är helt och hållet våra frögivares enorma arbete varje år som gör detta möjligt. 

Då det varierar mycket hur många portioner det finns av olika fröer och vissa fröer dessutom är väldigt populära är det bra att uppge alternativ till sina förstahandsval.

1 Skicka in Nr på de fröer du vill beställa till:  froer@sallskapetblomstervannerna.se

2 Du kan även skicka ett brev till Ulla-britt Nyberg (Gurkvägen 19, 178 90 Ekerö)

3 Fröerna kostar 10 sek/påse, antalet fröer i påsen kan variera beroende på storlek/sällsynthet men minst 10st.

4 Vissa fröer kan ta slut, det är först till kvarn som gäller, ange gärna några ersättningsfröer

5 De som lämnat in fröer får gratis välja 10 fröer från listan

6 Obs tänk på att vi med 100% säkerhet inte kan garantera grobarhet/färg etc

Inkludera även porto i betalningen. 15 kr för 1-15 påsar, 30 kr för 16-30 påsar och 45 kr för mer än 31 påsar.

Betalning görs till pg. 34 55 30-0 eller till Swish 1234 19 00 88
Frögruppen börjar leverera beställningarna så snart de kommer in och gör det då efter den ordning betalning för beställningen är gjord.